Han har intervjuat kött i tv, haft Carola i knät, har en spektakulär tand i underkäken och har dessutom Gotlandsfobi. Oskar Arleon tycker sig själv ha en del intressant att berätta, men likväl är det ständigt något helt annat folk vill höra mer om. Nu ger han efter för grupptrycket.

Samanien heter det – landet som han fantiserade ihop som barn. Han ritade en flagga och bestämde vad huvudstaden hette. Så långt inga konstigheter. Problemet är bara att Oskar aldrig slutat med detta skapande, och det har eskalerat i ett vansinnesprojekt som nu omfattar stapelvis med fakta, exceldokument, kartor och anekdoter om landet. Varför? Ingen vet. En djupt pinsam, meningslös hobby. Och samtidigt något han är lite stolt över.

 

Nu bjuder Oskar semi-motvilligt in till en föreläsning om sitt land, komplett med bildvisning och frågestund, men han kommer naturligtvis ständigt sträva efter att byta ämne och istället prata om något mer intressant.

 

• Vad heter samanska kungens kusin?

• Vilken är den 35:e största tätorten i Samanien?
• Vilka tunnelbanestationer bör man undvika

i rusningstrafik?

 

Välkommen att samla på dig kunskap som du aldrig någonsin kommer ha nytta av, i denna annorlunda, lärorika, delvis underhållande men framförallt fullständigt meningslösa föreläsning! Medtag anteckningsmateriel.

 

”Hört talas om nationen Samanien? Om Oskars nörderi beror på en illavarslande maktfullkomlighet låter vi vara osagt, men Oskar är sedan 10 års ålder självutnämnd fader åt en hel nation. Nationen, som heter just Samanien, har begåvats med ett skräddarsytt politiskt system, en nationell singellista och självklart en inhemsk fotbollsliga. Oskar kan ge information och kuriosa kring ca 800 olika påhittade spelare. Samaniens nationspotential är till och med så stor att Oskar ibland tror att den finns på riktigt.”

MALIN LINNEROTH, MORGONPASSET I P3

OSKAR ARLEON

kan sätta flera titlar på sitt visitkort – kommunikatör, underhållare, designer, kompositör, programledare etc – men har valt att sammanfatta och nöja sig med ”kreativ person”. Till vardags driver han Rafflande Kommunikation men är även initiativtagare till humorgruppen Infallet som gjort Sveriges första fristående internetsända humorprogram. Han har även synts och hörts i P3 (Tack & Hej och Hej & Välkommen) och SVT (med Human Touch), och tillsammans med Infallet uppmärksammats för den virala succén med egna kompositionen ”Du borde jobba med vård och omsorg”.

FÖRFRÅGAN / BOKNING

Föreläsningen är en underhållande inspirationsföreläsning på temat kreativitet och levereras inte sällan i kombination med kreativa workshops, tävlingar och/eller uppdrag som Oskar håller i för din personal etc.

 

Föreläsningen finns i jättekort (ca 7 min), medel (ca 30 min) och lång (ca 60 min) version. Välkommen med din förfrågan till

 

Rafflande Kommunikation

info@rafflande.se

040 - 693 60 12

 

Referenser lämnas med stor glädje på begäran.