Om Rafflande!
Rafflande! är ett Helsingborgsbaserat medieproduktionsbolag som sedan 2010 hjälper till att göra saker intressantare. Allt under kreativ ledning av mig, Oskar Arleon. Vi har grunden i reklam och formgivning, men pysslar numera till stor del med att hitta på och producera läckra och ibland prisbelönta tv-program för SVT. Underhållningsvärde och humor har alltid varit i fokus, oavsett uppdrag.
TV och sånt
Rafflande! ligger bland annat bakom SVT:s ”Kokobäng”, ett av Sveriges populäraste barnprogram, belönat med Det svenska humorpriset. Vi har också kläckt och producerat exempelvis ”Gissa Alex” och ”Vem vinner?”. 

Jag fungerar som idémakare, manusförfattare, regissör, programledare och skådespelare. Förutom att medverka i flera av ovan nämnda program har jag programlett och medverkat i program som ”Värsta bästa kompisarna”, ”Värsta bästa barnvakterna”, ”Hemmahänget” och ”Mysteriet på SVT Barn”. Tillsammans med mina humorgrupper Infallet och Human Touch har jag bland annat programlett ”Tack & Hej och Hej & Välkommen” för Humorhimlen i P3, och gjort virala succémusikvideos som ”Hultsfred anthem” och ”Du borde jobba med vård och omsorg”. Med Infallet gjorde jag Sveriges första fristående internetsända humorprogram. Nästan ingen kollade på det, men det var åtminstone nyskapande!

Jag skriver musik också, och har bland annat skrivit all musik till Kokobäng, inklusive smällkaramellerna ”Ananas” och ”Chulabräng”, som vi bland annat framförde i Allsång på Skansen. Min specialitet är modern pop som man blir glad av, och som absolut inte går att få ut ur huvudet. 
Kommunikation, reklam & formgivning
När jag är i form har jag bra, unika och kul idéer. Annorlunda kampanjer ligger mig varmt om hjärtat och Rafflande! ligger till exempel bakom kampanjer för Svenska kyrkan, Helsingborgs stad och Hultsfreds kommun som alla fått stort genomslag i riksmedia. Det kan vara allt från små suspekta YouTube-sketcher till rikstäckande reklam- och informationskampanjer som ibland fått snurr även utanför rikets gränser och som exempelvis lett till något så oväntat som att jag fått prata om kvinnliga präster i serbisk tv (!). 

Som reklamsnubbe anlitas jag av företag, kommuner, organisationer och byråer och går att använda till färg, form, text, musik, film och medieproduktion. Som kampanjkreatör är humor mitt favoritverktyg, och som grafiker är profilering och varumärke det jag är lite extra snitsig på. 
Nördiga föreläsningar
Jag föreläser ibland, på temat kreativitet och inspiration. Detta utgår från ”Samanien”, ett egenpåhittat land som jag under i stort sett hela livet utvecklat på vanvettig nördnivå. ”En vanföreställning”, brukar jag lite skämtsamt kalla föreläsningarna, som ofta kommer ihop med nån sorts workshop med åhörarna om man vill. 

Jag kan även bokas som konferencier och moderator om jag har tid, men det säger ju sig själv.

Ajöken!
Back to Top